Wat een klein, schattig doosje! 250cm³, past perfect in de handtas van je vriendin of vrouw!  Neem het zeker mee, waar je ook naartoe gaat, want het verschaft je heel veel speelplezier!
Natuurlijk moet je er van houden om een beetje nat te worden, want je trekt voor dit spel een duikerspak aan, gekoppeld aan een zuurstofslang …

Foto 1

Klaar???

 

 

 

Duik met de andere ontdekkingsreizigers naar de onpeilbare diepten van de oceaan, op zoek naar de schatten van een onderzeese ruïne.
Hoe dieper je duikt, hoe waardevoller de ruïnetokens worden!  Maar denk er om tijdig terug bij de duikboot te geraken, alvorens je zuurstofpeil 0 bereikt!  Zo niet zakken al je opgeduikte tokens terug de diepte in …
Tijdens dit spel is het ontzettend boeiend om te zien hoe spelers een afwachtende houding aannemen tov elkaar, hun kansen inschatten … Nog eens dobbelen om een nog diepere schat op te duiken, of misschien toch maar beter terug keren om de reeds opgehaalde tokens veilig op te bergen in de duikboot …  Doordachte keuzes maken, voor zowel jezelf als je tegenstander!  Elke speler moet er rekening mee houden dat het zuurstofpeil zakt, per ruïnetoken dat er door hem én de andere spelers is opgedoken.  Dus bij elke beurt moet je je kansen om veilig de duikboot terug te kunnen bereiken opnieuw berekenen.  Veilig opgeborgen ruïnetokens veranderen in schatten op het einde van de ronde, en brengen dus punten op.  Deze punten kunnen je dan na 3 ronden de overwinning bezorgen!

Foto 2

Beknopt spelverloop:

 • Zuurstofpeil laten zakken:
  Indien een speler ruïnetokens opgedoken heeft, laat hij het zuurstofpeil zakken afhankelijk van het aantal tokens in zijn bezit.
 • Duiken of terugkeren:
  De speler moet bepalen of hij verder gaat duiken of terug naar de boot keert.  Wanneer een speler niets zegt, moet hij doen wat hij in zijn vorige beurt deed.  Let op: Eens je beslist hebt om terug te keren, kan je die ronde niet meer terug gaan duiken!
 • Dobbelstenen rollen:
  De waarde van de dobbelstenen bepaalt hoe diep je gaat duiken of hoe snel je gaat terugkeren.  Van het totaal van de waarde van de dobbelstenen wordt het totaal van de tokens in je bezit afgetrokken.  Dit is het uiteindelijke aantal dat je pion verzet mag worden.  Plaatsen die reeds bezet zijn door een andere pion, worden niet meegeteld!
 • Zoeken:
  • Ofwel doe je niets op de aangekomen plaats,
  • Ofwel ga je de onderliggende ruïne opgraven en neem je het token in je bezit,
  • Ofwel ga je een reeds opgegraven ruïnetoken terugleggen, daar waar je bent gestopt.

Dit is een spelletje dat bij ons vaak op de tafel zal komen!
Het speelt super snel, met hopen plezier en kan ook in een mum van tijd aan anderen uitgelegd worden.
Zoveel spelplezier in zo’n klein doosje!  Fantastisch!

Met dank aan:
Oink Games & Chronicle Games
Ann Geeraerts

 

 

Advertenties